Petua mewangikan rumah secara semulajadi

Sesiapa yang klik entri ini saya pasti anda seorang yang sangat pembersih, suka akan wangian, pentingkan kesihatan, suka menghias rumah, suka akan suasanan tenang dan suka mengemas atau mendecokan rumah. Betul kan? Haaa tahniah dan teruskan kerana itulah yang sepatutnya kita amalkan. Entri kali ini saya akan berikan anda petua bagaimana mewangikan rumah, bilik atau mana-mana ruang yang anda ingin wangikan dengan kaedah semulajadi.

Seperti yang kita tahu wangian yang dijual di pasaran sangatlah tidak elok untuk kesihatan kerana ianya mengandungi  bahan-bahan kimia yang boleh memudaratkan kesihatan untuk jangka masa panjang. Oleh itu, eloklah kita ikuti petua mewangikan rumah secara semulajadi di bawah. Kita semua tahu bahawa semulajadi sangat berkait rapat dengan tumbuhan. Kita gantikan wangian bahan kimia dengan bahan semulajadi iaitu TUMBUHAN. Jom kita baca di bawah untuk ketahui beberapa jenis tumbuhan yang boleh kita manfaatkan sebagai wangian semulajadi kerana setiap tumbuhan tersebut mampu menghasilakn bauan yang sangat menyenangkan.



Petua mewangikan rumah secara semulajadi
Limau purut
- Sesiapa yang ada menanam pokok limau purut di halaman rumah sangatlah bertuah kerana buahnya boleh digunakan untuk mewangikan rumah iaitu hanya dengan membelahnya dan letakkan di mana-mana tempat yang anda suka. Hasil wangiannya sangatlah menyenangkan .



Petua mewangikan rumah secara semulajadi
Daun pandan
- Jika anda sering ke dapur anda mesti tahu daun pandan ini. Daun pandan ini sangat popular digunakan sebagai salah satu bahan dalam masakan. Ianya bertujuan untuk mewangikan sesuatu masakan. Selain itu, daun pandan ini juga digunakan untuk membungkus makanan, pengusir serangga, ubat-ubatan, kosmetik dan sudah semestinya dapat mengharumkan ruangan di rumah. Ianya boleh digunakan sebagai hiasan juga. Anda boleh membentukkanya menjadi bunga rose dan meletakkan dalam pasu lalu meletakkan di mana-mana ruang yang anda suka. Anda harus cuba petua ini. :)





Petua mewangikan rumah secara semulajadi
Bunga lili oriental
- Mesti ramai yang tidak mengetahui bahawa bunga ini boleh dijadikan sebagai wangian rumah. Caranya hanya potong akar dan simpan di pasu yang mengandungi air. Tiga batang bunga ini mampu digunakan selama dua minggu. Sesiapa yang ada menanam bunga ini di halaman sangatlah bertuah kerana anda tidak perlu membelinya di kedai. Anda boleh campur adukkannya dengan bunga lili oriental berwarna putih. Bukan sahaja boleh mengharumkan ruangan rumah sekaligus dijadikan sebagai hiasan. :) Mesti semakin berseri-serilah rumah anda dengan kehadiran bunga ini. :) sila cuba.



Petua mewangikan rumah secara semulajadi
Serai wangi
- Serai wangi bukan sahaja digunakan dalam bahan masakan, malah boleh digunakan untuk mewangikan rumah. Haruman yang tersendiri juga mampu menghalau nyamuk dan serangga. 



Petua mewangikan rumah secara semulajadi
Bunga mawar
- Saya pasti sesiapa yang suka menanam bunga mesti memiliki bunga mawar ini. Meskipun batangnya mempunyai duri tetapi bunga mawar ini tetap menjadi pujaan hati para wanita dek kerana kecantikan bunga ini. Anda pasti rugi jika anda tidak pernah menjadikan bunga ini sebagai wangian di rumah kerana bukan sahaja cantik malah wangiannya sungguh menyegarkan. Seperti yang kita tahu, kelopak bunga ini selalunya akan disimpan di katil bilik pengantin sebagai hiasan dan haruman. Caranya anda hanya perlu mengambil kelopak bunga mawar ni pelbagai warna lalu hiris memanjang dan campurkan dengan daun pandan yang dihiris nipis. Saya tahu anda pasti mempunya kreativiti tersendiri bagaimana untuk menghiasnya dan saya pasti anda sudah terbayang-bayang dan mahu cuba segera. :)



Petua mewangikan rumah secara semulajadi
Kulit kayu manis & cengkih
- Kulit kayu manis boleh menghilangkan jerawat hanya dengan menumbuk menjadi lumat lalu mencampurkannya dengan madu. Selain itu, kulit kayu manis dan cengkih mempunyai haruman yang tersendiri. Ianya boleh mewangikan ruangan rumah anda.


Petua mewangikan rumah secara semulajadi. 
Daun pudina 
- Jika saya ke pasar KPD likas, saya mesti beli daun pudina ni. Saya masak daun untuk buat sup campur telur. Memang sedap dan rasa sangat segar. Caranyw anda hanya perlu merendam beberapa helai daun pudina di bekas yang berisi air dan meletakkannya di mana-mana sudut. Anda boleh meletkaknya di meja ruang tamu juga. Ianya boleh bertahan selama dua hingga tiga hari.




Petua mewangikan rumah secara semulajadi
Lemon, limau kasturi dan limau nipis
- Ketiga-tiga buahan tersebut mampu menghasilkan haruman yang sangat menyegarkan. Oh!! saya sangat suka akan bau lemon. Fuhh!!!!! Lemon tea panas-panas pun sedap ;). Selain disimpan diruangan rumah, buahan ini juga boleh diletakkan di peti sejuk untuk menghilangkan bauan kurang menyenangkan. Sila cuba jika tidak percaya.




Petua mewangikan rumah secara semulajadi
Bunga kenanga
- Saya pernah membaca entri bahawa bunga kenanga ini boleh dijadikan wangian semulajadi di rumah. Harumannya dikatakan sangat lembut dan segar. Saya belum pernah melihat bunga ini tetapi mungkin anda ada menanamnya maka anda harus cuba. 


Bersih, kemas, teratur, indah, cantik dipandang untuk sebuah rumah tidak cukup sebenarnya. Kita perlu juga menitikberatkan dari segi haruman. Bau-bauan yang kurang menyenangkan terutama di bahagian dapur dan bilik air haris dielakkan. Maka gunalah pewangi untuk memastikan rumah sentiasa menyenangkan. Tapi seeloknya kita mewangikan rumah secara semulajadi. 

Tidak perlu mengeluarkan kos yang tinggi untuk membeli pewangi sintetik(mengandungi bahan kimia) tetapi kita gunakan wangian daripada tumbuhan semulajadi seperti di atas. Ianya bukan sahaja kos rendah malah cantik untuk dijadikan hiasan dan paling penting SELAMAT. Terima kasih kepada anda yang sudi membaca entri petua mewangikan rumah secara semulajadi ini. Saya izinkan untuk anda share.
klik link facebook share :)

Konsultasi secara percuma

Hubungi saya untuk dapatkan konsultasi secara percuma berkenaan dengan vitamin shaklee dan bagaimana atasi atau kawal permasalahan anda.



* Pengambilan suplemen perlukan konsultasi.

ORDER SEKARANG!

JANGAN AMALKAN PENGAMBILAN UBAT-UBATAN.
Atasi semua itu dgn set shaklee yang natural & safe since 1956, 100% guaranteed.

Untuk membuat tempahan dan konsultasi secara percuma anda boleh hubungi :
Saya : Daph Ne
SID : 1002963
Facebook : Daph Ne
Call/Sms/WhatsApp : 018-3506838
Area : Tuaran, Sabah.
Proses penghantaran : COD & perkhidmatan pos laju ke seluruh negeri.
Like dan kunjungi :
Email - daph_ne19891977@yahoo.com

Ready stok.

Terima kasih. :)
** Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
** Produk shaklee telah disahkan HALAL oleh ISLAMIC SERVICES OF AMERICA(ISA), badan yang diiktiraf oleh JAKIM.

Ingin dapatkan harga dengan lebih murah??
Boleh daftar ahli dengan saya. (Klik link)






Lagu tema bila hati berbicara bersama liriknya

Comelnya hero(syafiq kyle,emir qasha) dan heroin(Atiqah suhaime, tania katsura) drama bila hati berbicara ini. Klik Sinopsis bila hati berbicara Hihihi. Jangan senyum sorang-sorang bila tengok drama ok. Hahaah Drama best! Lagu-lagu temanya pun sangat best. Saya share kat bawah ni ok. :)

 SELAMA KU BERNAFAS - SYAM KAMARUL
https://www.youtube.com/watch?v=RhRMVSMDXK8&feature=youtube_gdata_player

ENGKAU - SIDDIQ SAFIAN
https://www.youtube.com/watch?v=72FSP7-S8bA&feature=youtube_gdata_player

JATUH CINTA - I AM NEETA
https://www.youtube.com/watch?v=GFzjjdP_XIg&feature=youtube_gdata_player

KAU SELALU ADA - DEANNA HUSSIN
https://www.youtube.com/watch?v=qaz_ckza_FM&feature=youtube_gdata_player

HUJUNG DUNIA -HANIE SORAYA
https://www.youtube.com/watch?v=UYbauATQqHw&feature=youtube_gdata_player




Lagu pertama drama bila hati berbicara
SELAMA KU BERNAFAS - SYAM KAMARUL

Selagi jantungku berdetak di dalam tubuh
Aku kan menjaga cintamu di dalam hatiku
Selama bintang selalu ada di malam-malammu
Aku kan menjadi cahaya di dalam gelapmu

Korus:
Andai dia tak bisa denganku
Aku relakan hidupku tanpa cinta, seumur hidupku
Tuhan ku harap sekali saja
Aku bisa mencintai dan dicintai, seumur hidupku

Dan ku berjanji
Seperti mentari yang menemani hari
Dan ku pastikan
Hidupmu tak akan pernah menangis kernaku

Lagu tema bila hati berbicara sangatlah best!!! Berikut adalah tajuk lagu, lirik lagu dan video. Enjoy.

Lirik ke-dua bila hati berbicara
ENGKAU - SIDDIQ SAFIAN

Dirimu bagaikan bintang di hatiku
Selalu terangi malamku
Selalu dalam tidurku

Dirimu bagaikan mata air cinta
Memberikan ku kesejukan
Dalam dahaga hidup

Engkau datang di saatku sedang sedih
Air mata membanjiri hati
Tersakiti lagi

Biarkan hati ini untuk mencintaimu selamanya
Kerna ku tahu kau tak akan sakiti aku
Hanya dirimu harapanku untuk ku hidup dan kembali
Menuai cinta yang hilang di dalam hidupku

Seakan bintang yang menerangi malam
Kau hadir menjadi cahaya gelapku
Dan membawa luka ini terbang jauh dari hatiku

Biarkan hati ini untuk mencintaimu selamanya
Kerna ku tahu kau tak akan sakiti aku

Hanya dirimu harapanku untuk ku hidup dan kembali
Menuai cinta yang hilang di dalam hidupku

Lagu ke-tiga drama bila hati berbicara
JATUH CINTA - I AM NEETA

Aku tak bisa menyedari
Kamu cinta aku
Tentang kamu
Tak pernah ku hargai

Kini aku jatuh cinta
Pada matamu yang terindah
Kau membuatku dekat padamu

Kini ku bisa menyedari
Erti cinta kamu
Tentang aku
Selalu kau hargai

Kini aku jatuh cinta
Pada diri kamu
Segenap hujung duniaku
Ingin kau tahu

Kini aku jatuh cinta
Semua tentang kamu
Sehingga hujung duniaku
Ingin kau tahu

Kini aku jatuh cinta
Semua tentang kamu
Sehingga hujung duniaku
Jatuh cinta

Kini aku jatuh cinta
Pada diri kamu
Segenap hujung duniaku
Ingin kau tahu

Kini aku jatuh cinta
Semua tentang kamu
Sehingga hujung duniaku
Jatuh cinta




Drama bila hati berbicara buatku gila _tersenyum sendiri

Drama bila hati berbicara ini betul-betul buatku gila tersenyum sendiri. Ahahah. Kadang-kadang geram juga tengok gelagat si emir yang bongkak itu! Semua orang tahu sekarang ni kecoh pasal drama cerita bila hati berbicara yang ditayangkan di tv3 setiap hari isnin hingga khamis jam 7.00 malam hingga 8.00 malam. Drama ini buatku tersenyum sendiri. Hihi. Ianya mengisahkan tentang seorang wanita budak setinggan berkahwin dengan orang kaya. Rasanya hari ni dah masuk episod ke 24. Argghhhhh geram sangatlah dengan emir tu, asyik marah-marah ja tau! Rasa nak bagi  B-complex percuma ja kat dia untuk kurangkan stress dan kawal emosi negatif dia tu. Geram sangat-sangatlah dengan drama bila hati berbicara ni.

Mesti ramai yang suka tonton drama bila hati berbicara ni sebab kan emir kan. Kan .kan?comel sangatlah dia tu!!! Macam nak cubit je pipi dia yang tembam itu. Hahahaah. Tania yang juga memegang watak utama dalam drama bila hati berbicara pun cute juga kan. Meh kita tengok comel ka tidak mereka ni. Haa yang sebelah tu si bad. Badri namanya.




Badri, tania, emir

Tania ,emir



Tajuk : Bila Hati Berbicara
Channel : TV3 ( Slot : Akasia )
Masa : Isnin-Khamis 7.00 - 8.00 malam
Jumlah Episode : 32 episod

Antara pelakon-pelakon drama bila hati berbicara ini ialah :
Syafiq Kyle , Atikah Suhaime, Idzham Ismail, Raja Ilya, Hanna Aqeela, Marisa Yasmin, Hafreez Adam, Emelie Hanif, Raja Ilya

WATAK-WATAK PELAKON
Syafiq Kyle sebagai Emir Qasha
Atikah Suhaime sebagai Tania Katsura
Hafreez Adam sebagai Badri Fathul
Raja Ilya sebaga Babe
Azwan Kombos sebagai Taufiq
Idzham Ismail sebagai Zaidi
Hanna Aqeela sebagai Nadia

Sinopsis drama bila hati berbicara :

Drama maaf jika aku tak sempurna dah habis. Now hanti pula dengan drama bila hati berbicara. Drama ini sangatlah romantik. Sesiapa sahaja yang suka akan drama romantik sangatlah sesuai dengan drama ini. Ia membuatkan anda tersenyum sendiri. Kahhkahkahakah. Drama ini mengisahkan tentang percintaan antara dua insan yang berasal dari latar belakang yang berbeza. 

Emir Qasya (Syafiq Kyle) seorang pemaju hartanah yang berjaya dan amat mementingkan darjat dan keturunan manakala Tania Katsura (Atikah Suhaime) pula seorang gadis biasa yang tinggal di kawasan setinggan dan sentiasa berkerja keras untuk mengejar cita-citanya.

Apabila syarikat Emir ingin membeli kawasan setinggan tempat Tania tinggal untuk dimajukan, dia mendapat tentangan hebat daripada penduduk-penduduk di situ yang diketuai oleh Tania. 

Demi mengambil hati Tania supaya dapat memujuk penduduk-penduduk itu menjual tanah kepada syarikatnya, Emir telah menawarkan kerja kepada Tania. Selepas mengenali hati budi Tania, Emir mengakui bahawa Tania ialah seorang gadis yang amat istimewa. 

Namun, Emir menafikan dirinya telah jatuh cinta pada Tania kerana dia merasakan Tania tidak sesuai untuk menjadi isterinya kerana perbezaan darjat. Emir memperkenalkan Tania kepada sahahat baik yang juga pembantunya, Badri Fathul (Hafreez Adam). 

Badri tertarik dengan perwatakan Tania dan ini telah menyebabkan Emir rasa cemburu. Akhirnya, Emir telah memerangkap Tania supaya berkahwin dengan dia selepas tercabar dengan Badri yang juga mahu menawan hati Tania. Sesuatu telah terjadi dalam perkahwinan mereka kerana fitnah dan dendam Taufik (Azwan Kombos) terhadap Tania Katsura. 

Taufik berdendam kerana tidak dapat memiliki Tania. Rakan Emir iaitu, Babe (Raja Ilya) yang juga kecewa kersna Emir tidak memilih dia juga berpakat dengan Taufik untuk merosakkan hubungan Emir dan Tania. Apakah yang akan terjadi kepada Emir dan Tania? Adakah kasih sayang dapat menyatukan cinta Emir kepada Tania?

Gambar-gambar drama bila hati berbicara.











Vitamin c bukan sekadar untuk cantik!

Vitamin c


Hai daphne. Saya pernah terbaca pasal pos u kat facebook tentang vitamin c. Saya baca vitamin c tu memang sangat sesuai untuk saya sebab saya selalu dan mudah demam, selesema dan sekaligus batuk terutamanya jika cuaca tak menentu. Mungkin betul kata u,imun saya rendah. Mohon pencerahan daphne. 


Hai. Selamat malam. Kita memang mengalami situasi yang sama. Sebelum ini saya juga seperti kamu, mudah demam, selesema dan batuk. Dalam sebulan mesti kena telan ubatan atau jumpa doctor. Paling teruk kalau lambat jumpa doctor, saya terpaksa melayan batuk yang agak kuat dan terpaksa juga melayan ngantuk akibat dos ubatan tu. Apabila batuk, biasanya doctor yang sering merawat saya itu akan direct beri ubat jenis cecair barulah berkesan bagi saya.( Doctor tu kenal sangat dengan sakit saya. Kalau jenis ubat batuk tablet memang tak berkesan). Itu pun mengambil masa seminggu paling lewat untuk sembuh. Tapii itu kisah dahulu. Sekarang, setelah saya amalkan vitamin c, imun saya sudah kuat dan dah tak pernah minum ubat batuk tu lagi. Syukur sangat.

Inilah ubat batuk yang saya minum tu.. dah lama buang dahh botol tu.. ini picture hasil goggle . Nasib baik ada gambar ni. Hihi


Saya sarankan kamu untuk amalkan vitamin c plus shaklee sebab inilah yang saya amalkan setiap hari. Selain vitamin c mampu menguatkan sistem pertahanan tubuh untuk elak mudah terkena demam, selesema dan batuk, banyak lagi manfaat lain jika diambil secara berterusan ditambah dengan gaya hidup yang sihat.

Inilah gambar vitamin c plus shaklee itu.
 

Antara manfaat lain vitamin c ini ialah :

1) VITAMIN C membantu dalam pembentukan kolagen
- ianya merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu menganjalkan kulit dan menghalang otot menjadi lembik.

2) VITAMIN C membantu memperbaiki sistem pendarahan
- kekurangan vitamin c adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yg lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

3) VITAMIN C membantu meningkatan sistem imun
- membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yg lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, memperbaiki alergic hidung dan kulit. Ia juga mempercepatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selesema.

4) VITAMIN C membantu mengurangkan risiko terkena kanser
- ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa , mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk membantu mengurangkan terjadinya sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

5) VITAMIN C mencantikkan kulit
- ambil vitamin c setiap hari untuk kulit cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

6) VITAMIN C membantu memperbaiki insomnia
- ia memperbaiki insomnia, stress masalah berkaitan mental seperti keresahan.

7) VITAMIN C membantu mengekalkan kolestrol sihat
- ianya mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Banyak kan manfaat vitamin c plus shaklee itu. So, saya sangat-sangat galakkan untuk kamu mencubanya. Tak dinafikan shaklee sudah 58 tahun ditubuhkan dan ianya selamat, berkesan dan mesra alam. 






* Pengambilan suplemen perlukan konsultasi.

ORDER SEKARANG!

JANGAN AMALKAN PENGAMBILAN UBAT-UBATAN.
Atasi semua itu dgn set shaklee yang natural & safe since 1956, 100% guaranteed.

Untuk membuat tempahan dan konsultasi secara percuma anda boleh hubungi :
Saya : Daph Ne
SID : 1002963
Facebook : Daph Ne
Call/Sms/WhatsApp : 018-3506838
Area : Tuaran, Sabah.
Proses penghantaran : COD & perkhidmatan pos laju ke seluruh negeri.
Like dan kunjungi :
Email - daph_ne19891977@yahoo.com

Ready stok.

Terima kasih. :)
** Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
** Produk shaklee telah disahkan HALAL oleh ISLAMIC SERVICES OF AMERICA(ISA), badan yang diiktiraf oleh JAKIM.

Ingin dapatkan harga dengan lebih murah??
Boleh daftar ahli dengan saya. (Klik link)




Saya mahu daftar sebagai ahli shaklee

Saya mahu daftar sebagai ahli shaklee!

Saya mahu daftar sebagai ahli shaklee!

Saya mahu daftar sebagai ahli shaklee!

Saya mahu daftar sebagai ahli shaklee!

Inilah kata-kata daripada semua pelanggan yang mahu daftar sebagai ahli shaklee dengan saya. Mengapa perlu daftar sebagai ahli shaklee? Mengapa ramai yang daftar sebagai ahli shaklee? Salah satu sebabnya ialah kerana kita mengeluh!

Adik tu kata. Bestlah shaklee! Best sangat dan berkesanlah. Syarikat yang boleh dipercayai sebab dah 58 tahun. 1 botol produk pun lama nak habis makanlah. Tapi mahal PULA!!!

Hai adik. Shaklee tak mahal sebab macam yang adik kata berkesan, selamat dan sebotol ada yang boleh 4 bulan consume. :) Saya cadangan adik untuk daftar sebagai ahli shaklee untuk dapat harga lebih murah dan yang tak tahan tu adik akan dapat harga lebih murah lagi apabila shaklee promosikan produk yang adik amalkan itu. Setiap bulan shaklee sebenarnya ada promosikan produk. Kenalah daftar sebagai ahli shaklee dahulu barulah adik akan dapat update info dan produk promosi bulanan shaklee. :) Daftar sebagai ahli shaklee adalah hanya sekali sahaja dan tak perlu renew setiap tahun. Bestkan! SEKALI LAGI SAYA TEGASKAN, DAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE ADIK AKAN DAPAT HARGA MURAH DAN IANYA UNTUK SEUMUR HIDUP ADIK. Sangat best dan masalah adik dah settle. Yeahhhh!!! Ops!! Ada lagi banyak kebaikan jika adik daftar sebagai ahli shaklee tau. Antara lain ialah:
■ Harga 20% murah daripada sebelum ini.
■ Keahlian SEUMUR HIDUP. Tak perlu perbaharui setiap tahun.
■ Tiada paksaan dalam pembelian, keahlian tidak akan tamat.
■ Konsultansi SEUMUR HIDUP. Group support yang sentiasa update info, tips kesihatan, promosi bulanan dan konsultasi.
■ Group whatsapp - tips kesihatan/konsultasi setiap hari.
■ Peluang mendapat CASH BACK jika cukup point. Ini kita tak boleh elak sebab even kita tak mahu bonus sebab just nak tolong kawan-kawan untuk lebih sihat, shaklee tetap masukkan bonus terus ke akaun kita. Hihi
■ Guiding free busniess shaklee daripada group dan saya.(jika ingin jadikan shaklee sebagai busniess sampingan).

Adik mahu daftar sebagai ahli shaklee. Bagaimana? 
- Pendaftaran dengan Yuran RM85 termasuk pengeposan members kit (beg shaklee, buku-buku panduan nutrisi shaklee, busniess kit.)
- Nyatakan barang Shaklee yang hendak dibeli (jika ada), supaya dipostage bersama membership kit itu.

Adik mahu daftar sebagai ahli shaklee secara percuma. Bagaimana?
- Pembelian 3 Collagen atau
- Pembelian 2 Vivix
- Pembelian mana-mana produk Shaklee sehingga 200 point.

Bestkan daftar sebagai ahli shaklee. Adik jangan lupa bagi detaik kat bawah ni tau.
1) Nama penuh & IC
2) Nama suami & IC(jika status kahwin)
3) Email
4) Nombor telefon
5) Alamat surat menyurat
6) Alamat hantar barang (jika tak sama)
7) Bank akaun (untuk CASH BACK Shaklee) - apa-apa bank pun boleh ja. :)

Hubungi akak :
Daph Ne
SID : 1002963
Facebook : Daph Ne
Call/Sms/WhatsApp : 018-3506838
Area : Tuaran, Sabah.
Proses penghantaran : COD & perkhidmatan pos laju ke seluruh negeri.
Like dan kunjungi :
Daftar sebagai ahli shaklee





Cara mencegah dan mengawal kencing manis dengan suplemen

Diabetes dan kencing manis adalah maksud yang sama. Sebelum ini, saya telah memberi info kepada anda tentang apakah kencing, tanda dan gejala kencing manis dan kategori-kategori kencing manis. Klik sini jika ingin baca Tanda dan gejala kencing manis . Hari ini pula saya ingin memberi info cara mencegah dan mengawal kencing manis dengan pengambilan konsisten suplemen.

Antara cara mencegah dan mengawal kencing manis ialah :
■ Amalkan gaya hidup sihat.
■ Makan makanan/minuman sihat dan seimbang.
■ Makan makanan/minuman berkhasiat.
■ Lebihkan pengambilan sayuran dan buahan.
■ Melakukan aktiviti fizikal.
■ Mengamalkan amalan rohani.
■ Bersilaturrahim.
■ Sentiasa berfikiran positif.
■ Jauhi stress.
■ Mengawal berat badan.
■ Mengamalkan suplemen.


Antara suplemen yang boleh mencegah dan mengawal kencing manis ialah :



1) Mencegah dan mengawal kencing manis dengan VIVIX SHAKLEE.
■ Vivix shaklee boleh membantu mengelakkan pembentukan protein AGE dan membaiki sel. Protein dan gula tidak sepatutnya bergabung. Apabila bergabung ia akan menghasilkan glycated protein. Glycated protein ini boleh menyebabkan cepat tua, mengubah struktur sel-sel badan, merosakkan sel-sel badan, mengubah hormon dan menambahkan radikal-radikal bebas yang ada dalam tubuh.

2) Mencegah dan mengawal kencing manis dengan ESP SHAKLEE.
■ Membantu pankreas menghasilkan insulin dalam tubuh.

3) Mencegah dan mengawal kencing manis dengan GLA COMPLEX SHAKLEE.
■ Gla complex adalah ejen anti radang. Ia membantu mengurangkan simptom kesakitan saraf dan mengurangkan kaki bengkak akibat kencing manis.

4) Mencegah dan mengawal kencing manis dengan VITAMIN C PLUS SHAKLEE.
■ Vitamin c plus membantu meningkatkan imuniti, melawan jangkitan dan mengelakkan gula dalam sel menjadi gula alkohol. Ia juga membantu menurunkan risikon kerosakkan penglihatan dan ginjal. Selain itu, vitamin c plus ini menjaga kesihatan arteri(salur darah).

5) Mencegah dan mengawal kencing manis dengan OMEGA GUARD SHAKLEE.
■ Omega guard membantu menurunkan risiko terkena kencing manis dan penyakit kardiovaskular seperti penyakit jantung dan tekanan darah tinggi. Kajian beberapa universiti , kumpulan yang mengambil omega 3, riskio terkena kencing manis adalah kurang.

6) Mencegah dan mengawal kencing manis dengan VITA-LEA SHAKLEE.
■ Vita-lea mengandungi kromium yang diperlukan bagi membantu penyerapan gula oleh sel. Kekurangan kromium salah satu penyebab tekena kencing manis.

7) Mencegah dan mengawal kencing manis dengan ZINK COMPLEX SHAKLEE.
■ Zink membantu dalam penyembuhan luka. Orang yang menghidapi kencing manis sememangnya mengalami luka yang lambat untuk sembuh. Zink membantu menyembuhkan luka dengan cepat dan membantu menghasilkam insulin seperti vitamin c plus shaklee.

Saya sebagai perunding kesihatan sangatlah mengalakkan kita amalkan suplemen. Saya sudi membantu anda dalam permasalahan anda. Anda boleh memilih sendiri suplemen di atasi mengikut situasi permasalahan anda dalam mengawal kencing manis. Saya galakkan agar anda hubungi saya untuk konsultasi yang sesuai dengan keadaan anda.




* Pengambilan suplemen perlukan konsultasi.

ORDER SEKARANG!

JANGAN AMALKAN PENGAMBILAN UBAT-UBATAN.
Atasi semua itu dgn set shaklee yang natural & safe since 1956, 100% guaranteed.

Untuk membuat tempahan dan konsultasi secara percuma anda boleh hubungi :
Saya : Daph Ne
SID : 1002963
Facebook : Daph Ne
Call/Sms/WhatsApp : 018-3506838
Area : Tuaran, Sabah.
Proses penghantaran : COD & perkhidmatan pos laju ke seluruh negeri.
Like dan kunjungi :

Ready stok.

Terima kasih. :)
** Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
** Produk shaklee telah disahkan HALAL oleh ISLAMIC SERVICES OF AMERICA(ISA), badan yang diiktiraf oleh JAKIM.

Ingin dapatkan harga dengan lebih murah??
Boleh daftar ahli dengan saya. (Klik link)


Tanda dan gejala diabetes

Hello . Hari ini saya ingin beri anda info tentang diabetes. Apakah diabetes, kategori-kategori diabetes dan tanda dan gejala diabetes.

Apakah diabetes dan tanda atau gejala diabetes?
■ Diabetes adalah keadaan di mana PARAS GULA DALAM DARAH terlalu tinggi.
* Sila berhati-hati jika bacaan paras gula anda adalah 7.0 mmol. Anda mungkin berada di tahap pra-diabetes.

Sebelum saya terangkan tanda dan gejala diabetes, saya ingin menjelaskan kepada anda kategori-kategori diabetes.

Tiga kategori diabetes :
KATEGORI PERTAMA : Tubuh tidak menghasilkan insulin.
KATEGORI KE-DUA : Tubuh tidak menghasilkan insulin yang cukup atau sel tidak bertindakbalas kepada insulin.
KETEGORI KE-TIGA : GDM. Wanita hamil sahaja. Wanita hamil alami diabetes disebabkan hormon yang tidak stabil.

Antara tanda dan gejala diabetes adalah :

Tanda diabetes 1 : KERAP KENCING
■ Tubuh cuba keluarkan gula berlebihan melalui kencing.

Tanda diabetes 2 : SELALU KEHAUSAN
■ Air dalam badan banyak keluar melalui kencing. Haus kerana kerap kencing.

Tanda diabetes 3 : BADAN LESU
■ Sel badan tidak mendapat bekalan gula untuk penghasilan tenaga.

Tanda diabetes 4 : NAIK BERAT BADAN
■ Tidak mampu beraktiviti kerana badan lesu.


Tanda diabetes 5 : TURUN BERAT BADAN
■ Badan menggunakan lemak simpanan untuk hasilkan tenaga.

Tanda diabetes 6 : LUKA LAMBAT SEMBUH
■ Gula yang ada dalam darah menarik perhatian bakteria. Bakteria suka pada gula, apabila ada luka, baktefia tertumpu kepada tempat luka itu.




Mari atasi diabetes secara semulajadi. Ingin mencegah dan mengawal diabetes secara natural iaitu vitamin? Klik link bawah ..



* Pengambilan suplemen perlukan konsultasi.

ORDER SEKARANG!

JANGAN AMALKAN PENGAMBILAN UBAT-UBATAN.
Atasi semua itu dgn set shaklee yang natural & safe since 1956, 100% guaranteed.

Untuk membuat tempahan dan konsultasi secara percuma anda boleh hubungi :
Saya : Daph Ne
SID : 1002963
Facebook : Daph Ne
Call/Sms/WhatsApp : 018-3506838
Area : Tuaran, Sabah.
Proses penghantaran : COD & perkhidmatan pos laju ke seluruh negeri.
Like dan kunjungi :

Ready stok.

Terima kasih. :)
** Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
** Produk shaklee telah disahkan HALAL oleh ISLAMIC SERVICES OF AMERICA(ISA), badan yang diiktiraf oleh JAKIM.

Ingin dapatkan harga dengan lebih murah??
Boleh daftar ahli dengan saya. (Klik link)



Faktor kerosakan gigi

FAKTOR kerosakan gigi bukan sahaja disebabkan kurang menjaga kebersihan gigi tetapi juga disebabkan tabiat yang dilakukan sehari-hari. Berikut terdapat lima tabiat yang mungkin kamu lakukan tanpa disedari yang mana antara faktor kerosakan gigi.



FAKTOR KEROSAKAN GIGI PERTAMA :
MEMBERUS DENGAN KUAT.
Menggunakan berus gigi yang keras dan ditambah tekanan yang diberi semasa memberus boleh menjejaskan pelindung enamel. Jika itu berlaku, gigi menjadi sensitif serta menyusutkan gusi. Jadi, gunakan berus yang lembut untuk menggosok dan lakukan gerakan secara membulat selama dua minit. Disarankan menggunakan berus elektrik yang boleh memberus ke bahagian sukar dan membantu membuang lebih banyak plak berbanding berus gigi biasa.

FAKTOR KEROSAKAN GIGI KE-DUA :
UBAT GIGI YANG SALAH.
Beberapa jenis ubat gigi terutama yang mengandungi tartar control bersifat tajam yang mana boleh menghakis enamel dan menyusutkan gusi. Bagi melindungi gigi, belilah ubat gigi yang mempunyai kandungan fluorida.

FAKTOR KEROSAKAN GIGI KE-TIGA :
JADIKAN GIGI SEBAGAI ALAT.
RAMAI yang gemar mengoyak bungkusan makanan ringan atau melonggarkan ikatan dengan menggunakan gigi. Tabiat itu sebenarnya boleh menyebabkan gigi retak dan pecah serta merosakkan tampalan sedia ada. Malah, mengunyah ais dan menggigit makanan yang keras seperti gula-gula juga boleh merosakkan gigi.

FAKTOR KEROSAKAN GIGI KE-EMPAT :
MINUM BANYAK SODA.
MINUMAN bersoda mengandungi asid fosforik yang boleh menghakis gigi. Disebabkan itu, sebaik-baiknya gunakan straw semasa minum soda bagi meminimumkan hubungan antara soda dan gigi. Pastikan juga, kamu memberus gigi selepas itu.

FAKTOR KEROSAKAN GIGI KE-LIMA :
ABAIKAN MASALAH GIGI.
GUSI berdarah dan nafas berbau yang kronik adalah petanda penyakit gusi. Untuk melawan nafas berbau, banyakkan minum air kosong bagi mengekalkan kelembapan dalam mulut dan hapuskan bakteria berlebihan. Bagi mengelakkan pendarahan pada gusi, gosok dan flos gigi setiap hari. Flos gigi juga dapat mengeluarkan plak.

FAKTOR KEROSAKAN GIGI KE-ENAM :
KEKURANGAN KALSIUM DALAM TUBUH 
Antara faktor kerosakan gigi yang paling banyak berlaku kepada kita ialah akibat kekurangan kalsium. Kekurangan kalsium menyebabkan gigi tidak kuat, mudah rapuh atau retak. Pertumbuhan gigi juga terbantut akibat kekurangan kalsium daripada tubuh. Kehilangan gigi di usia muda juga adalah disebabkan kurangnya kalsium dalam tubuh.

FAKTOR KEROSAKAN GIGI KE-TUJUH :
TERLALU SUKA MAKAN MAKANAN BERGULA, MANIS, COKLAT :
Faktor kerosakan gigi akibat makanan juga sangatlah popular terutamanya di kalangan kanak-kanak. Bakteria sangat dan suka akan gula. Makanan yang tinggi gula seperti coklat, gula-gula atau apa sahaja makanan manis boleh mengundang bakteria sekaligus merosakkan gigi.

Haaaaa...dah tahu kan tujuh faktor kerosakan gigi. Lepas ini silalah jaga gigi tu bebaik ok agar ssnyuman tetap manis. Tq u all.Dapatkan tips cara putihkan gigi.
Klik cara putihkan gigi secara semulajadi

Semoga info memberi manfaat kepada anda.

Saya : Daph Ne
SID : 1002963
Facebook : Daph Ne
Call/Sms/WhatsApp : 018-3506838
Area : Tuaran, Sabah.
Proses penghantaran : COD & perkhidmatan pos laju.
Like dan kunjungi :


Turunkan berat badan secara selamat dan sihat

Helo... Apa khabar? Hari ini saya mahu bantu kamu untuk turunkan berat badan secara selamat dan sihat. Banyak jenama lain menjanjikan produk mereka boleh turunkan berat badan seawal 7 hari. Percayakah anda dengan produk sebergitu? Tidakkah kamu takut akan kandungannya yang mungkin boleh jejaskan kesihatan, mungkin bukan sekarang tapi pada masa akan datang.

JANGAN TERTIPU!

Saya syorkan produk shaklee untuk turunkan berat badan secara selamat dan sihat.
                                                                     MENGAPA?
Shaklee tidak pernah menjanjikan anda untuk turunkan berat badan seawal 7 hari. Tetapi shaklee menjanjikan produknya yang selamat, berkesan dan mesra alam. Ianya diluluskan KKM dan halal (ISA-diiktifar oleh JAKIM-diperbaharui setiap tahun). Shaklee telah ditubuhkan pada tahun 1956. Of course ianya boleh dipercayai!!! Nasi yang kita makan pun tidak selama itu kan, tetapi kita makan sebab kita percaya. Setiap tahun shaklee menjalankan lebih daripada 80,000 ujian klinikal bagi setiap produknya dan shaklee memperuntukan 250,00,000 untuk kajian-kajian itu. Shaklee sangat-sangat mementingkan kualiti produknya. Shaklee sanggup cut untuk pengiklanan di surat khabar, majalah, televisyen, radio dan tidak lantik mana-mana duta seperti yang dilakukan oleh syarikat produk lain. Shaklee lebih menitikberatkan kualiti dan mengunakan wang yang ada untuk ujian klinkal setiap produk. Masihkah anda ragu-ragu dengan konsep produk shaklee untuk turunkan berat badan secara selamat dan sihat?

JANGAN RAGU-RAGU!

Meskipun shaklee tidak menjanjikan produknya boleh turunkan berat badan seawal 7 hari, tetapi setiap pelanggan saya berpuas hati kerana ada yang menampakkan perubahan seawal dua minggu.( ibu menyusulah yang sangat mudah untuk turunkan berat badan ). Kita tahu dan pasti bahawa shaklee adalah produk yang semulajadi/natural dan bukannya ubatan yang kita akan nampak perubahan dalam masa yang dekat. Saya juga sangat bersyukur dan bertuah kerana mereka sudi berkongsi kegembiraan mereka itu dengan saya.

Berikut adalah dua testimoni daripada pelanggan-pelanggan saya yang percayakan konsep shaklee turunkan berat secara selamat dan sihat. Mereka supotting sangat. Tq korang. Love banyak-banyak.
Jika ingin lihat testimoni lain. Klik link bawah.

 Testimoni turunkan berat badan secara selamat dan sihat.

 Testimoni turunkan berat badan secara selamat dan sihat.


Oklah saya tahu korang dah bosan baca kan. Hihihi. Now, saya terangkan bagaimana shaklee bantu turunkan berat badan anda secara selamat dan sihat.

Apakah maksud turunkan berat badan?
- Keadaan di mana tubuh kita akan kehilangan air, lemak atau otot. Namun begitu, turunkan berat badan secara selamat dan sihat menumpukan hanya kepada MENGHILANGKAN LEMAK YANG TIDAK DIPERLUKAN kerana lemak juga penting.

Mengapa kita perlukan lemak dalam tubuh?
1) Lemak adalah sumber tenaga.
2) Lemak membina membran sel.
3) Lemak adalah bahan binaan hormon.
4) Lemak membantu badan menyerap vitamin larut lemak.
5) Lemak melindungi organ utama kita.
6) 60% daripada otak kita terdiri daripada lemak.

Semakin meningkat usia, tubuh semakin mudah untuk naik berat terutama sekali wanita disebabkan metabolisma yang semakin menurun. 

Mengapa perlu turunkan berat badan atau capai berat ideal? 
1) Tenaga akan bertambah.
2) Lebih slim-mudah untuk mencari size baju.
3) Tubuh lebih ringan.
4) Kulit lebih berseri-seri.
5) Kurang risiko penyakit.
6) Berkeyakinan tinggi.

Konsep shaklee untuk turunkan berat badan secaraa selamat dan sihat :
1) Menghilangkan LEMAK yang tidak diperlukan.
2) Menghilangkan lemak bukan OTOT.

             Shaklee bantu turunkan berat badan dengan 3 langkah mudah iaitu 3B.
                              BAKAR LEMAK, BUANG LEMAK, BINA OTOT.

Sebelum kita turunkan berat badan dengan konsep 3B (BAKAR,BUANG,BINA) kita perlu detoks terlebih dahulu. Detoks adalah proses menyingkirkan toksin yang terkumpul dalam badan akibat pemakanan atau persekitaran. Bayangkan? Kita tidak pernah membuang toksin-toksin itu berpuluh tahun lamanya. Detoks juga akan memudahkan tubuh menyerap nutrien suplemen dengan lebih berkesan. Detoks boleh dilakukan dengan mengambil herb lax atau alfalfa. Detoks ni ibarat kalau kita mahu gam pada sesuatu permukaan, kita perlu bersihkan terlebih dahulu,barulah gam tu akan melekat dengan baik kat permukaan itu. Detoks itu juga ibarat kita gosok gigi setiap hari. Cuba bayangkan kalau seminggu tak gosok gigi??? Hihhihi

1) BAKAR LEMAK DENGAN LECITIN ATAU OMEGA
FUNGSI DUA PRODUK TERSEBUT :

Lecithin :
■ Menarik lemak daripada makanan yang diambil dari kulit dan tisu.
■ Membantu hati untuk mencerna lemak dengan lebih efisyen.

Omega Guard :
■ Meningkatkan aliran darah ke otot, menarik lemak dan trigliserida dari salur darah dan sekitar organ (visceral fat) keluar.
■ Meningkatkan kapasiti tubuh untuk membakar lemak, menjaga kestabilan gula dalam darah.
■ Mengurangkan water retention dalam tubuh.

Macam yang saya kata tadi konsep shaklee ialah turunkan berat badan secara selamat dan SIHAT. Apabila kita amalkan lecithin atau omega dan yang lain, kita bukan sahaja dapat berat ideal malah kesihatan dapat dipertingkatkan. 
Klik link bawah untuk fungsi-fungsi lain.
Omega guard : manfaat lain omega guard

2) BUANG LEMAK DENGAN HERB LAX ATAU ALFALFA

FUNGSI DUA PRODUK TERSEBUT :

Herb lax :
■ Mengandungi herba dan alfalfa , berfungsi sebagai pencuci usus dan detoks untuk menarik keluar lemak. manfaat lain herb lax

Alfalfa complex :
■ Mengandungi serat, vitamin dan mineral serta berfungsi sebagai detoks untuk menarik keluar lebihan lemak. manfaat lain alfalfa


3) BINA OTOT DENDAN CINCH SHAKE ATAU ESP

FUNGSI DUA PRODUK TERSEBUT :

Cinch shake & ESP :
■ Ianya mengawal selera makan, memberi tenaga, membina otot dan ianya sumber protein. Pengambilan protein sangat penting untuk turunkan berat badan bagi mengekalkan otot dalam tubuh. Otot penting untuk tingkatkan metabolisma badan bagi pembakaran lemak. Tanpa protein, kulit akan kendur dan menggelebar. Berhati-hati jika apabila anda gunakan produk lain dan turun berat mendadak, berkemungkinan anda kehilangan otot.
■ Ibu menyusu yang ingin kurus disarankan mengambil ESP kerana kalori yang lebih tinggi. Fungsi lain : manfaat lain esp   manfaat lain cinch shake
■ Resepi esp/chinch shake : RESEPI ESP, CINCH SHAKE


Saya beri serba sedikit tips untuk turunkan berat badan dengan cepat :
1) Detoks tubuh.
2) Ikuti konsep 3B.
3) Minum 2-3 liter sehari.
4) Makan makanan sihat dan seimbang
5) Bersenam - 3 kali seminggu
6) Gaya hidup sihat.
7) Jauhi makanan berlemak, segera dan tidak berkhasiat
8) Makan makanan yang susah kunyah seperti roti gandum dan nasi perang kerana GI yang rendah.
9) Dapatkan konsultasi daripada saya. Sebiji vitamin pun tak sayang dan cara makan terbaik.

Lihat gambar di bawah. Yang mana satukah anda?

Gemuk kerana suka makan?
Gemuk kerana Gemuk air?

Gemuk kerana lambakan toksin?
Gemuk kerana asyik nak makan je?

Gemuk kerana metabolisma rendah?
Gemuk kerana hormon tak stabil?


* Pengambilan suplemen perlukan konsultasi.

ORDER SEKARANG!

JANGAN AMALKAN PENGAMBILAN UBAT-UBATAN.
Atasi semua itu dgn set shaklee yang natural & safe since 1956, 100% guaranteed.

Untuk membuat tempahan dan konsultasi secara percuma anda boleh hubungi :
Saya : Daph Ne
SID : 1002963
Facebook : Daph Ne
Call/Sms/WhatsApp : 018-3506838
Area : Tuaran, Sabah.
Proses penghantaran : COD & perkhidmatan pos laju ke seluruh negeri.
Like dan kunjungi :

Ready stok.

Terima kasih. :)
** Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
** Produk shaklee telah disahkan HALAL oleh ISLAMIC SERVICES OF AMERICA(ISA), badan yang diiktiraf oleh JAKIM.

Ingin dapatkan harga dengan lebih murah??
Boleh daftar ahli dengan saya. (Klik link)


SAYA MAHU BAJET RENDAH!!!!!
Saya mahu turunkan berat badan secara selamat dan sihat dengan bajet rendah.

Mahu turunkan berat badan dengan bajet rendag. Amik dua produk ini pun boleh.
1)herb lax
2)lecithin

- Badan jadi langsing dan rapi
- Rasa lebih bertenaga
- Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
- Nampak lebih anggun
- Meningkatkan keyakinan diri

Fungsi bagi setiap suplemen untuk turunkan berat badan ni :

Herb-Lax ■ Membantu proses membuang toksin. Penyerapan nutrien lebih baik selepas proses detox. Dan bertindak sebagai fiber yang membantu angkut keluar lemak yang telah dipecahkan. Boleh bantu bersihkan usus, atasi sembelit dan kempiskan perut akibat makan berlebihan semasa perayaan terutamanya.

Lecithin ■  Membantu memecahkan dan membakar lemak, elakkan kembung perut, elak sembelit juga kilatkan rambut.

Jangan lupa hubungi saya untuk dapatkan konsultasi sebiji vitamin pun tak sayang dan cara makan vitamin itu.. tq semua..